Recept:
Piskótához
- 120 g Éden Prémium gluténmentes rizsliszt
- 70 g Szafi Reform eritrit
- 6 db tojás
- egy csipet Szafi Reform himalaya só
- 1 tk. vanília aroma
A tojások sárgáját és fehérjéjét külön választjuk. Robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjéket, közben hozzáadjuk az eritritet, a vanília aromát és a sót. A robotgép fokozatát lejjebb vesszük és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját a már kemény habhoz. A 120 gramm rizslisztet részletekben adagoljuk a habhoz, miközben kézi habverővel óvatosan kevergetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét pedig elsimítjuk. Előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Csokimázhoz:
- 45 g Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- annyi felmelegített Kara kókuszkrém, hogy elérjük a kívánt állagot
Szóráshoz:
- kb. 50 g Szafi Reform kókuszreszelék
A csokimáz hozzávalóit összekeverjük, majd a kihűlt, feldarabolt piskótákat villára szúrva megforgatjuk a csokimázban, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.