Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Vegán, gluténmentes gombapörkölt

Natur Reform csapata
Vegán, gluténmentes gombapörkölt
Szereted a gombát? Akkor ezt a receptet mindenképpen készítsd el! Mindössze 30 perc alatt varázsolhatunk az asztalra egy finom, laktató, egészséges főtelt a családunknak. Érdemes nagyobb mennyiséget főzni belőle, mert napokig eláll a hűtőben, így megspórolhatunk magunknak egy csomó időt. 

Gombapörkölt 4 főre: 

  • 1 kg csiperkegomba
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv-paprika
  • 1 db paradicsom
  • só, bors, fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml kókuszkrém
  • 1  marék frissen aprított petrezselyem
  • 1 ek. zabpehelyliszt (ha szeretnénk sűríteni rajta)

Egy serpenyőben közepes lángon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a fokhagymát is. A fűszerpaprika hozzáadásánál figyeljünk rá, hogy a lángot/hőfokot vegyük előtte alacsonyra! Ha szükséges, egy kevéske vizet is önthetünk rá, de a paradicsom elég levet szokott engedni. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor a megtisztított, feldarabolt gombát. Alkalmaként kevergetve, fedő alatt puhára főzzük, majd hozzáöntjük a kókuszkrémet és rászorjuk az aprított petrezselymet. (Amíg fő a gomba, addig elkészítjük a nokedlit). Pár perc alatt összefőzzük az egészet, majd tálaljuk. A legfinomabb szerintem nokedlivel, de tésztával is tálalhatjuk. Természetesen a savanyúság sem maradhat el mellőle!

Nokedli (1 adag):

  • 75 g Szafi Free nokedli és házi tészta lisztkeverék
  • 2 g só
  • 90 g langyos víz

Elkészítés: 

  • A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki.
  • Minimum 10 percig pihentessük a nokedlit, ezalatt forraljunk fel sós vizet.
  • Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). Az újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1-2 percig.
  • Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes receptek