Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Sütőtökkrémes tészta (vegán, gluténmentes)

Natur Reform csapata
Sütőtökkrémes tészta (vegán, gluténmentes)
Az őszi szezon egyik legnagyszerűbb ajándéka a lédús, aromás sütőtök. Ez a recept egy igazi ünnep az ízlelőbimbóknak, amelyben a sütőtök krémes textúrája és karakteres íze dominál. Ez a sütőtökkrémes tészta nem csak ízletes, de egészséges és szinte bármilyen diétába beilleszthető. Ez a tésztás étel gluténmentes és vegán alapanyagokból készül. A kókuszkérm adja a krémes alapot, míg a sütőtök megkoronázza ezt a mesteri kompozíciót az őszi ízek örömével. Ezt a fogást bátran ajánljuk bárkinek, aki szeretné az őszi ízeket a legjobb formájukban élvezni.Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd az őszi hangulatot egy tányér finom sütőtökkrémes tésztával!

Recept 3-4 főre:

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 430 g sütőtökpüré
  • 150 ml víz
  • 100 ml kókuszkrém
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, chili por, kurkuma
  • 200 g Éden Prémium kölestészta
  • 50 g tökmag

 

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, majd pirítsd üvegesre.

  2. Add hozzá a főtt sütőtököt, öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg ízlés szerint  (só, bors, fokhagyma granulátum, chili, kurkuma és 1 ek. sörélesztő pehely)  Főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

  3. Öntsd hozzá a 100 ml kókuszkrémet.

  4. Egy botmixer segítségével pürésítsd krémes állagúra.

  5. Főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint, majd szűrd le.

  6. Tálald az ételt melegen. A tetejét szórd meg tökmaggal.