Recept 3-4 főre:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 430 g sütőtökpüré
- 150 ml víz
- 100 ml kókuszkrém
- 1 ek. sörélesztőpehely
- fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, chili por, kurkuma
- 200 g Éden Prémium kölestészta
- 50 g tökmag
Elkészítés:
-
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, majd pirítsd üvegesre.
-
Add hozzá a főtt sütőtököt, öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg ízlés szerint (só, bors, fokhagyma granulátum, chili, kurkuma és 1 ek. sörélesztő pehely) Főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
-
Öntsd hozzá a 100 ml kókuszkrémet.
-
Egy botmixer segítségével pürésítsd krémes állagúra.
-
Főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint, majd szűrd le.
-
Tálald az ételt melegen. A tetejét szórd meg tökmaggal.