Recept:
(24 cm-es tortához)
Kekszes alap:
- 280 g Gullón Crocant zabkeksz
- 100 g Szafi Reform kókuszolaj
A 280 g kekszet aprító segítségével összetörjük, majd hozzákeverjük a 100 g felolvasztott kókuszolajat. Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, egyenletesen eloszlatjuk a kekszet az alján (egy pohárral érdemes átnyomkodni), majd hűtőbe tesszük.
Krém:
- 500 g (Light) Mascarpone
- 250 g túró
- 400 g Kara kókuszkrém
- 1-1,5 citrom reszelt héja
- 3 ek. Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 11 g Éden Prémium agar-agar
- 100 g víz
A 250 g túrót 150 g kókuszkrémmel krémmel és 1 ek. édesítővel krémesre turmixoljuk, majd hozzákeverjük az 500 g mascarponét és belereszeljük a citrom héját. A maradék 250 g HIDEG!, sűrű kókuszkrémet 2 ek. édesítővel kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarponés krémhez és óvatosan összekeverjük. Az agar-agar feloldjuk 100 g hideg vízben, egy lábasban összemelegítjük és folyamatos kevergetés mellett még melegen hozzákeverjük a krémhez. A tortaformát kivesszük a hűtőből, a keksz tetejére adagoljuk a krémet, egyenletesen eloszlatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe. Legalább 3 óráig hűtjük, de a legjobb, ha egy éjszakán át marad a hűtőben, mielőtt rátesszük a málna réteget.
Tetejére:
- 300 g málna (lehet fagyasztott is) + kb. 250-300 g friss málna a díszítéshez
- 20 g citromlé
- 450 g víz
- 3 ek. Szafi Reform eritrit
- 7 g Éden Prémium agar-agar
A már teljesen megdermedt krém tetején eloszlatunk kb. 250-300 g friss málnát. (nem érdemes fagyasztottat használni, mert az levet engedne)
Az eritritet, a maradék 300 g málnát, a citromlevet és 350 g vizet főzünk addig, amíg a málna szét nem fő, utána átszűrjük egy szűrő segítségével. Az agar-agart feloldjuk 100 g hideg vízben, majd hozzákeverjük az átszűrt málnás szószhoz, és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük. Még langyosan eloszlatjuk a torta tetején. (Érdemes átszűrni a szószt, hogy a torta tetején egyenletes legyen.) Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, utána lehet szeletelni.