Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Sütés nélküli málnás sajttorta (hozzáadott cukormentesen)

Sütés nélküli málnás sajttorta (hozzáadott cukormentesen)
A sajttorta egy olyan édesség, amit szinte mindenki szeret! Nálunk most málnás változatban készült, hozzáadott cukormentesen! Ha szereted a könnyű, krémes, kissé savanykás édességeket, akkor mindenképpen készítsd el Te is! Ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, ami ebben a melegben nem egy utolsó szempont. 

Recept: 

(24 cm-es tortához)

Kekszes alap:

  • 280 g Gullón Crocant zabkeksz
  • 100 g Szafi Reform kókuszolaj

A 280 g kekszet aprító segítségével összetörjük, majd hozzákeverjük a 100 g felolvasztott kókuszolajat. Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, egyenletesen eloszlatjuk a kekszet az alján (egy pohárral érdemes átnyomkodni), majd hűtőbe tesszük. 

Krém:

  • 500 g (Light) Mascarpone
  • 250 g túró
  • 400 g Kara kókuszkrém
  • 1-1,5 citrom reszelt héja
  • 3 ek. Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 11 g Éden Prémium agar-agar
  • 100 g víz

A 250 g túrót 150 g kókuszkrémmel krémmel és 1 ek. édesítővel krémesre turmixoljuk, majd hozzákeverjük az 500 g mascarponét és belereszeljük a citrom héját. A maradék 250 g HIDEG!, sűrű kókuszkrémet 2 ek. édesítővel kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarponés krémhez és óvatosan összekeverjük. Az agar-agar feloldjuk 100 g hideg vízben, egy lábasban összemelegítjük és folyamatos kevergetés mellett még melegen hozzákeverjük a krémhez. A tortaformát kivesszük a hűtőből, a keksz tetejére adagoljuk a krémet, egyenletesen eloszlatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe. Legalább 3 óráig hűtjük, de a legjobb, ha egy éjszakán át marad a hűtőben, mielőtt rátesszük a málna réteget.

 

Tetejére:

  • 300 g málna (lehet fagyasztott is) + kb. 250-300 g friss málna a díszítéshez
  • 20 g citromlé
  • 450 g víz
  • 3 ek. Szafi Reform eritrit
  • 7 g Éden Prémium agar-agar

A már teljesen megdermedt krém tetején eloszlatunk kb. 250-300 g friss málnát. (nem érdemes fagyasztottat használni, mert az levet engedne)

Az eritritet, a maradék 300 g málnát, a citromlevet és 350 g vizet főzünk addig, amíg a málna szét nem fő, utána átszűrjük egy szűrő segítségével. Az agar-agart feloldjuk 100 g hideg vízben, majd hozzákeverjük az átszűrt málnás szószhoz, és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük. Még langyosan eloszlatjuk a torta tetején. (Érdemes átszűrni a szószt, hogy a torta tetején egyenletes legyen.) Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, utána lehet szeletelni.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség