Reform élelmiszerek - Xukor
A reform élelmiszerek általában olyan termékek, amelyek egészséges, természetes összetevőkből készülnek, és a hagyományos élelmiszerekkel szemben alacsonyabb cukor-, só- és zsírtartalmúak lehetnek. Emellett az ilyen élelmiszerek gyakran mentesek az adalékanyagoktól, tartósítószerektől, mesterséges színezékektől és ízfokozóktól. A reformélelmiszerek kategóriájába tartozhatnak a bio, a vegán, a gluténmentes, a laktózmentes, tojásmentes a cukormentes, keto és a paleo élelmiszerek is, amelyek az egészséges táplálkozás iránt érdeklődők számára kínálnak alternatívát a hagyományos élelmiszerekkel szemben.
A nyírfacukor, ismertebb nevén xilit vagy xylitol, egy természetes eredetű cukoralkohol, mely széles körben elterjedt az egészséges táplálkozás hívei körében. Egyedülálló kémiai szerkezete és előállítási folyamata révén kiváló alternatívát kínál a hagyományos cukrok helyett.