Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- 100% természetes
- GMO-mentes
- Kosher
- Halal
- Vegán
- A 14-ből 13 allergéntől mentes!
- A termék legalább 81%-a növényi fehérjéből áll
- Adalékmentes
- Glutént tartalmaz!
Mi is az a búzasikér?
A búzasikér, más néven esszenciális búzaglutén, a búzalisztből kivont fehérje. Ez a fehérje biztosítja az élesztős kenyér szerkezetét, segít neki megemelkedni és megmaradni. A búzasikér használatával a massza szénhidráttartalma csökken, miközben a fehérjetartalom növekszik, ami jelentős minőségi javulást eredményez a készülő sütemények és pékáruk állagában.
Miért fontos a búzasikér?
- Fehérjepótlás: A vegetáriánusok és vegánok számára a búzasikér kiváló fehérjeforrás. A szejtán, vagyis a búzahús fő alkotóeleme a sikér, amelyet rendszeresen fogyasztanak a protein pótlása érdekében.
- Tápérték növelése: A búzasikér hozzáadásával a sütemények és pékáruk tápértéke jelentősen javul. A termék fehérjetartalma kimagasló, 100 g búzasikér 80,8 g fehérjét tartalmaz.
- Textúra javítása: A búzasikér segít a tészta szilárdságának növelésében, ami különösen hasznos az alacsony gluténtartalmú vagy teljes kiőrlésű liszteket használó kenyerekben, mint például a rozs, zab, teff, tönköly vagy hajdina.
Gasztronómiai trükkök:
Egy kis gasztronómiai trükk: még jobb eredményt érhetünk el, ha a hozzávalók között szereplő lisztet teljes őrlésűre cseréljük. Így a késztermék rosttartalma tovább fokozódik, ami élettani szempontból roppant előnyös.
Felhasználási javaslat: Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).
Búzahús készítése:
A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.
Fontos tudnivalók:
- Érzékenység: Mivel konkrétan a gluténról beszélünk, az erre érzékenyek nem fogyaszthatják.
- Kiadósság: A búzasikér használata nagyon kiadós, ezért költséghatékony is egyben.
- Allergének: A termék a 14 jelölendő allergéntől mentes, kivéve a glutént, ami maga a termék.
- Tanúsítványok: A Natur Reform Magyar Búzasikér HALAL, KOSHER és Non-GMO tanúsítványokkal rendelkezik, így biztosítva a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést.
Összetevők: 100% Vitális búzaglutén
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1698 kJ / 401 kcal |
Zsír | 5,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,6 g |
Szénhidrát | 6,7 g |
amelyből cukrok* | 1,3 g |
Fehérje | 80,8 g |
Só | 0,04 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Ez a termék búzából származik, és maga is allergénnek minősül. A gluténen és búzán kívül ez a termék nem tartalmaz más olyan összetevőt vagy feldolgozási segédanyag maradékot, amely címkézést igényelne az EK/1169/2011 európai uniós rendelet szerint. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. |