Hozzávalók 12 db kekszhez:
- 2 db nagyobb érett banán
- 1 bögre gluténmentes zabpehely (én 3 dl bögrét használtam, de a banánok méretétől függően ez lehet, hogy több vagy kevesebb kell)
- 50 g durvára vágott vegán, hozzáadott cukormentes étcsokoládé
A banánokat egy villa segítségével pépesítjük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a felaprított étcsokit. A masszát 15 percig pihentetjük, amíg a zabpehely egy picit megszívja magát. Ha úgy látjuk a pihentetés után, hogy túl híg a massza, akkor érdemes még egy kevéske zabpehelyhez belekeverni. Nedves kézzel 12 db kekszet formázunk belőle és picit a tenyerünket lelapítjuk a kekszeket, mert maguktól nem fognak elterülni.
Sütés: Alsó-felső programon 190 fokon sütjük 15 percig.