Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Mindenmentes zabkeksz

Natur Reform csapata
Mindenmentes zabkeksz

Olcsó, gyors, egészséges és finom. Szerintünk ilyen egy tökéletes házi készítésű keksz! Ha kicseréld (vagy kihagyod) a benne lévő étcsokoládét aszalványra, akkor akár egész pici gyerkőcöknek is remek reggeli/uzsonna lehet belőle! Ez az isteni finom, puha zabkeksz mindamellett, hogy vegán, glutén- és hozzáadott cukormentes, még fagyasztható is, így nyugodtan készíthetünk belőle nagyobb adagot. Mindössze 3 hozzávaló szükséges az elkészítéséhez, így azok is bátran kipróbálhatják, akik kevésbé jártasak a konyhában. 

Hozzávalók 12 db kekszhez:

- 2 db nagyobb érett banán

- 1 bögre gluténmentes zabpehely (én 3 dl bögrét használtam, de a banánok méretétől függően ez lehet, hogy több vagy kevesebb kell)

- 50 g durvára vágott vegán, hozzáadott cukormentes étcsokoládé

A banánokat egy villa segítségével pépesítjük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a felaprított étcsokit. A masszát 15 percig pihentetjük, amíg a zabpehely egy picit megszívja magát. Ha úgy látjuk a pihentetés után, hogy túl híg a massza, akkor érdemes még egy kevéske zabpehelyhez belekeverni. Nedves kézzel 12 db kekszet formázunk belőle és picit a tenyerünket lelapítjuk a kekszeket, mert maguktól nem fognak elterülni. 

Sütés: Alsó-felső programon 190 fokon sütjük 15 percig.

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség Gluténmentes receptek