Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

IR-kompatibilis, habkönnyű túrógombóc (glutén- és hozzáadott cukormentes)

IR-kompatibilis, habkönnyű túrógombóc (glutén- és hozzáadott cukormentes)
A túrógombóc egy könnyen elkészíthető, finom desszert, amit ezzel a recepttel elkészítve bátran fogyaszthatnak a gluténérzékenyek, cukorbeteg és IR-esek is. Ízlésünknek és diétánknak nem csak pirított morzsában, de bármilyen darált magban (dió, mandula, mogyoró stb.), kókuszreszelékben vagy akár kekszmorzsában is megforgathatjuk. Tálalhatjuk édesítővel kikevert tejföllel/joghurttal, fahéjas eritrittel megszórva vagy lekvárral, mindenhogy finom lesz! Tökéletes választás lehet második fogásként egy leves után is.

Túrógombóc 4 főre:

  • 500 g túró
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikrabóna
  • 1 tk. vanília aroma
  • 15 g négyszeres erősségű édesítő
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 65 g gluténmentes zabkorpa

A forgatáshoz:

  • 130 g gluténmentes zsemlemorzsa
  • 2 ek. kókuszolaj

 

A túrót törjük át egy villával (vagy használjunk robotgépet), majd keverjük hozzá a tojások sárgáját, az édesítőt, a sót, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a zabkorpát. A tojások fehérjét külön verjük fel, ezután (óvatosan) apránként keverjük hozzá a túrós masszához. Tegyük legalább két órára a hűtőbe, majd nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük a túrógombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Amíg főnek a gombócok, elkészítjük a morzsát: a kókuszolajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

A megfőtt gombócokat megforgatjuk a morzsában. Tálalásnál nálunk édesítővel, citromlével és reszelt citromhéjjal kevert növényi joghurt került a tetejére.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség Gluténmentes receptek