Túrógombóc 4 főre:
- 500 g túró
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikrabóna
- 1 tk. vanília aroma
- 15 g négyszeres erősségű édesítő
- 1 bio citrom reszelt héja
- 65 g gluténmentes zabkorpa
A forgatáshoz:
- 130 g gluténmentes zsemlemorzsa
- 2 ek. kókuszolaj
A túrót törjük át egy villával (vagy használjunk robotgépet), majd keverjük hozzá a tojások sárgáját, az édesítőt, a sót, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a zabkorpát. A tojások fehérjét külön verjük fel, ezután (óvatosan) apránként keverjük hozzá a túrós masszához. Tegyük legalább két órára a hűtőbe, majd nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük a túrógombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Amíg főnek a gombócok, elkészítjük a morzsát: a kókuszolajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A megfőtt gombócokat megforgatjuk a morzsában. Tálalásnál nálunk édesítővel, citromlével és reszelt citromhéjjal kevert növényi joghurt került a tetejére.