Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

IR-kompatibilis gyümölcstorta (glutén-, tej-, hozzáadott cukormentes)

Natur Reform csapata
IR-kompatibilis gyümölcstorta (glutén-, tej-, hozzáadott cukormentes)
Készítsd el ezt az ízletes IR-kompatibilis gyümölcstortát, mely glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes. Egészséges és finom választás mindenki számára! A piskóta gluténmentes barna rizslisztből készül, díszítésnek pedig bogyós gyümölcsöket használunk, így a gluténérzékenyek mellett, cukorbetegek és IR-esek is bátran fogyaszthatják ezt a finomságot. 

Hozzávalók:

Piskótához

  • 60 g gluténmentes barna rizsliszt
  • 3 ek. eritrit
  • 3 db tojás
  • 1 tk. vanília aroma

Krémhez

  • 1 csomag Ed Haas vanília ízű pudingpor
  • 4 dl növényi tej
  • 1 ek. 1:4-es édesítő

Díszítéshez

  • bogyós gyümölcsök
  • eritrit por

Elkészítés:

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verjük. Amikor már kezd habosodni a fehérje, beleszórjuk az eritritet is.
  3. Ha a fehérjéket már kemény habbá vertük, a robotgép fokozatát kisebbre állítjuk és egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vanília aromát. 
  4. A barna rizslisztet kimérjük, majd beleszitáljuk a masszába. Kézi habverővel vagy spatulával óvatosan összeforgatjuk.
  5. Egy tapadásmentes gyümölcstorta formába öntjük a masszát, és a tetejét elsimítjuk.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-22 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő függ a tortaforma méretétől)
  7. Ha kihűlt a piskóta, vegyük ki a tortaformából.

Krém

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot. A pudingport 1 dl hideg növényi tejjel és az édesítővel csomómentesre keverünk, majd hozzáöntjük a maradék növényi tejet és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha már langyos a krém, a torta tetejére kanalazzuk. A tetejét bogyós gyümölcsökkel díszítjük. Tálalás előtt megszórjuk eritirit porral.