Hozzávalók:
Piskótához
- 60 g gluténmentes barna rizsliszt
- 3 ek. eritrit
- 3 db tojás
- 1 tk. vanília aroma
Krémhez
- 1 csomag Ed Haas vanília ízű pudingpor
- 4 dl növényi tej
- 1 ek. 1:4-es édesítő
Díszítéshez
- bogyós gyümölcsök
- eritrit por
Elkészítés:
Piskóta
- A tojásokat ketté választjuk.
- A tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verjük. Amikor már kezd habosodni a fehérje, beleszórjuk az eritritet is.
- Ha a fehérjéket már kemény habbá vertük, a robotgép fokozatát kisebbre állítjuk és egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vanília aromát.
- A barna rizslisztet kimérjük, majd beleszitáljuk a masszába. Kézi habverővel vagy spatulával óvatosan összeforgatjuk.
- Egy tapadásmentes gyümölcstorta formába öntjük a masszát, és a tetejét elsimítjuk.
- Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-22 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő függ a tortaforma méretétől)
- Ha kihűlt a piskóta, vegyük ki a tortaformából.
Krém
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot. A pudingport 1 dl hideg növényi tejjel és az édesítővel csomómentesre keverünk, majd hozzáöntjük a maradék növényi tejet és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha már langyos a krém, a torta tetejére kanalazzuk. A tetejét bogyós gyümölcsökkel díszítjük. Tálalás előtt megszórjuk eritirit porral.