Gluténmentes ropi és "tortilla chips"
Hozzávalók:
- Szafi Free Lángos lisztkeverék (280 g)
- Frissen facsart citromlé (40 g)
- Langyos víz (200 g)
- Só (4 g)
- Szafi Free Sörélesztőpehely (20 g)
- Kanálka Fitt Válogatás
(padlizsánkrém, zöldfűszeres paprikakrém, hagyma chutney)
- Best Joy Kókuszolaj Spray
- Szafi Reform Kókuszolaj
Elkészítés:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd 10 percig pihentessük.
Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd osszuk két részre.
Az első adag tésztát osszuk további 6 részre, majd sodorjunk belőle hosszú rudakat, s vágjuk félbe azokat.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a ropikat, kókuszolaj spray-vel fújjuk le a tetejüket, majd előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 180 °C-on kb. 20 perc alatt süssük készre.
A tészta másik felét lisztezett felületen nyújtsuk ki. Hosszában szeleteljük fel és vágjunk belőle kis háromszögeket. Forró kókuszolajban süssük ki.
Kanálka Fitt Válogatással, növényi sajtokkal és zöldségekkel ízlés szerint tálaljuk.
Az elkészítését itt tudod megnézni.