Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Gluténmentes omlós zabkeksz

Gluténmentes omlós zabkeksz
Ha szereted a puha és omlós kekszeket, akkor ezt a receptet Neked találtuk ki! Tökéletes uzsonna lehet ez a gluténmentes és hozzáadott cukormentes zabkeksz gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! Ha nagyobb mennyiségben készítenénk, akkor akár le is fagyaszthatunk belőle, felengedés után is olyan lesz az állaga, mintha frissen sült volna. 

Recept:

(16 db-hoz)

  • 50 g Szafi Reform zabpehelyliszt
  • 3 db banán
  • 2 db tojás
  • 100 g The Bridge bio cukormentes mandulaital
  • 2 g Szafi Reform őrölt fahéj
  • 10 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 5 g sütőpor
  • 75 g Szafi Reform zabpehely
  • ízlés szerint apróra vágott csokoládé/ aszalt gyümölcsök/ magvak

A zabpehelylisztet, a tojásokat, a banánokat, a növéniy tejet, a sütőport, az édesítőt és a fahéjat összeturmixoljuk, majd a masszába belekeverjük a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét (mi Szafi Reform drazsét használtunk). A tésztát 10 percig pihentetjük, majd nedves kézzel kekszeket formázunk, melyeket egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Előmelegített sütőben (alsó-felső programon) kb. 23 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a sütőből a kekszeket, a tepsin hagyjuk őket teljesen kihűlni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség Gluténmentes receptek