Recept:
Piskótához
- 90 g Éden Prémium gluténmentes rizsliszt
- 30 g Kalifa darált mák
- 35 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 6 db tojás
- egy csipet Szafi Reform himalaya só
- 1 tk. vanília aroma
- 1 bio citrom reszelt héja
- 350 g fagyasztott/befőtt meggy
- kb. 10-15 g Szafi Reform zabpehelyliszt
A meggyet alaposan lecsöpögtetjük, majd kb. 10-15 g zabpehelyliszttel összekeverjük. Erre azért van szükség, mert a zabpehelyliszt felszívja a felesleges folyadékot, így nem fog elázni a piskótánk. A tojások sárgáját és fehérjéjét külön választjuk. Robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjéket, közben hozzáadjuk azédesítőt, a vanília aromát és a sót. A robotgép fokozatát lejjebb vesszük és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját a már kemény habhoz. A 90 gramm rizslisztet összekeverjük a 30 g darált mákkal, ezután a keveréket részletekben adagoljuk a habhoz, miközben kézi habverővel óvatosan kevergetjük, majd citromhéjat is belereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét pedig elsimítjuk. A zabpehelylisztes meggyeket eloszlatjuk a tetjén, néhányat lenyomunk az tészta aljára. Előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 180 fokon 25-30 perc alatt (a sütő erősségétől függően) készre sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, majd rácson hagyjuk kihűlni. Szeletelés után a tetejét Szafi Reform eritrit porral megszórjuk.