Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Epres Charlotte torta (glutén- és hozzáadott cukormentes)

Epres Charlotte torta (glutén- és hozzáadott cukormentes)
Ha valami igazán különlegessel szeretnéd elkápráztatni a családodat, akkor készítsd el ezt a glutén- és hozzáadott cukormentes epres Charlotte tortát! Közel sem olyan bonyolult összeállítani, mint amennyire látványos, így azok is bátran belevéghatnak, akik kevésbé jártasak a konyhában! 

Recept: 

Először elkészítjük a piskótatekercset: 

  • 110 g Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt
  • 25 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 6 db tojás
  • Szafi Free eper-szőlő lekvár

A tojások sárgáját és fehérjéjét külön választjuk. Robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjéket, közben hozzáadjuk az édesítőt. A robotgép fokozatát lejjebb vesszük és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját a már kemény habhoz. A 110 gramm zabpehelylisztet beleszitáljuk a masszába, miközben kézi habverővel óvatosan kevergetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét pedig elsimítjuk. Előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 175 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, majd még melegen beletekerjük egy nedves konyharuhába. Ha kihűlt, megkenjük eper lekvárral és feltekerjük, majd felszeleteljük. 

Krém:

  • 500 g eper
  • 400 ml habtejszín/kókuszkrém
  • 2 ek. Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • kb. 8-10 g Éden Prémium agar-agar (attól függően, hogy milyen habtejszínt/kókuszkrémet használunk)

A 400 ml habtejszínt/kókuszkrémet 1 ek. édesítővel kemény habbá verjük. Az 500 g epret vágjuk és a felét félretesszük. 1 ek. édesítőt és 250 g apróra vágott epret egy pár ek. vízzel addig főzünk, amíg az eper teljesen megpuhul. Villa vagy botmixer segítségével lepürésítjük az epret. Az agar-agart feloldjuk pár ek. hideg vízben, hozzáöntjük az eperpüréhez, majd további 1-2 percig alacsony hőfokon főzzük. Egy picit hagyjuk hűlni (de nem teljesen, mert megdermed!), és hozzákeverjük a felvert habtejszínhez/kókuszkrémhez. A maradék 250 g apróra vágott epret is beleforgatjuk a habba.

Összeállítás:

Egy tetszőleges tálat kibélelünk folpack fóliával. A felszeletelt piskótatekercset eloszlatjuk az alján és az oldalain úgy, hogy a tetejére is maradjon belőlük. A krémet ráöntjük a piskótatekercskre, a tetejét elsimítjuk, majd a maradék piskótatekercs szeletekkel befedük. A sütemény tetejét is lefolpackozzuk, majd legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt eritrit porral megszórjuk a tetejét. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség Gluténmentes receptek