Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Laktózmentes termékek - Samai

SAMAI Plantain chips prémium minőségű főzőbanánból készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.

A banánokat természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a banán természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.

Az ízesítéshez kizárólag tengeri só kerül felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.

A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.

plantain (főzőbanán) a banán egyik fajtája, melyet főzve, párolva és sütve is fogyasztanak. Magas tápanyagtartalma miatt alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén.

Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a plantain kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.

Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.

 

Rendezés:

A laktózmentes termékek elképesztően gazdag palettája

A tejben és a tejtermékekben megtalálható laktóz egyszerű cukorrá való átalakításában a laktáz nevű enzim a felelős. Ha a szóban forgó enzim hiányzik (teljesen vagy részben), a szervezetünkben laktózérzékenység lép fel. A kutatások szerint, a laktózintolerancia a 20 és 40 év közöttieket veszélyezteti a leginkább. Az, hogy korábban rendszeresen és minden gond nélkül fogyasztottunk tejtermékeket, nem kizáró oka a rendellenességnek. A laktózmentes termékek segítségével azonban nem kell feladnunk a korábbi szokásainkat, mivel elég, ha az életvitelünket renováljuk meg ezen nagyszerű produktumok segítségével.

Érdemes tudni, hogy a laktózmentes termékekbe a laktóz, vagyis a tejcukor a hozzáadott laktáz enzimekkel már felbontott minőségében kerül. A laktóz hiányában a szervezetünknek nem kell megbirkóznia a tejcukor által kiváltott kínzó kellemetlenségekkel, mint puffadás, fájdalmas görcsök és csillapíthatatlan hasmenés. Persze a laktózmentes termékek fogyasztása nem korlátozódik a laktózérzékenységgel küzdő személyekre, mivel roppant egészségesek, azokat bárki bártan beépítheti az életvitelébe.

Édesítők, fehérjedús, ínycsiklandozó ételek, laktózmentes pékáruk, lisztek, szendvicskrémek és ellenállhatatlan nasik – igen, ezen egészséges és természetesen laktózintoleránsoknak is minden gond nélkül fogyasztható termékekkel várunk a Natur Reform webshop laktózmentes termékek kategóriájában. A termékleírásokban minden fontos információt igyekszünk feltüntetni. Amennyiben kérdésed van, keress minket bátran a megadott elérhetőségeinken.