Gluténmentes termékek - Samai
A SAMAI Plantain chips prémium minőségű főzőbanánból készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.
A banánokat természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a banán természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.
Az ízesítéshez kizárólag tengeri só kerül felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.
A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.
A plantain (főzőbanán) a banán egyik fajtája, melyet főzve, párolva és sütve is fogyasztanak. Magas tápanyagtartalma miatt alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén.
Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a plantain kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.
Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.
A gluténmentes termékek új színt csempésznek az étkezéseidbe
A gluténmentes termékek egészséget és tudatosságot hozhatnak a konyhádba, és a gasztronómiai alkotásaidba. A búzafehérje sokak esetében erőteljes allergénnek minősül, ami különböző, különösen a bélflórát érintő irritációkat, allergiás reakciókat generál. Napjainkban akár népbetegségnek is tekinthető a gluténintoleranciát, ami szó szerint kicsiket és nagyokat egyaránt érint.
Néhány évvel, évtizeddel ezelőtt ez a fajta érzékenység és a vele való együttélés bizony komoly kihívást jelentett, lévén a piacon alig voltak felfedezhetőek olyan termékek, amik gluténmentességük mellett, jól használhatónak és a végeredmény szempontjából ízletesnek számítottak. Mára bátran kijelenthető, hogy a gluténmentesség ténye nem hat csorbítóan az ízkarakter milyenségére. A gluténmentes termékek palettája széles spektrumon mozog. A lisztek, lisztkeverékek mellett, desszert alapokat, pudingokat, köreteket, fűszereket, poralapokat stb. is találhatsz, amelyek tisztasága száz százalékban garantálható.
Ha meglepetten olvasod, hogy még a fűszerek vagy köretek esetében is fontos a gluténmentességre figyelni, akkor vélhetően még nem találkoztál olyan, a hagyományos boltok polcain sorakozó variációkkal, amelyek, minden logikát nélkülöző módon búzafehérjével dúsítottak. A gluténmentes termékek közé éppen ezért a zabpehely is beletartozik, hogy csak egy példát emeljünk ki, ami ugyan önmagában nem tartalmaz glutént, de ha a gyártása során érintkezhet vele, akkor máris kiesik a fogyasztható verziók közül. A kínálatunkban kizárólag olyan alternatívákat szerezhetsz be, amelyek előállításuk során semmilyen allergénnel nem találkoztak.