Gluténmentes nasik - Samai
A SAMAI Plantain chips prémium minőségű főzőbanánból készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.
A banánokat természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a banán természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.
Az ízesítéshez kizárólag tengeri só kerül felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.
A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.
A plantain (főzőbanán) a banán egyik fajtája, melyet főzve, párolva és sütve is fogyasztanak. Magas tápanyagtartalma miatt alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén.
Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a plantain kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.
Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.
A banán chips bűntelen nassolásra csábít
A banán chips nem kecsegtet kevesebbel, mint a mennyeien édes, bűntudat nélküli falatozási élménnyel. Ha már úgy érzed falra mászol az édességhiánytól, ha egyszerűen nem bírsz ellenállni a csábításnak, viszont inkább egészséges alternatíva irányába húz a szíved, akkor nem vitás: a banán chips a lehető legtökéletesebb választás. Sokan félnek a banántól, tartanak a magas gyümölcscukor tartalmától, és úgy gondolják ez az a szénhidrát forrás, ami fogyókúrázóknak nem ajánlható.
Pedig ez az elképzelés nem egészen helytálló, annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem ildomos a komplex tápanyag profilból egyetlen tételt kiemelni, a többit pedig figyelmen kívül hagyni. A ch-n kívül ugyanis magas rosttartalommal rendelkezik, ami már önmagában óriási pozitívum, hiszen a rostok eredményesen lassítják a szénhidrátok felszívódását, ezzel gyakorlatilag megakadályozva az inzulin kiugrást, meg persze ez ebből következő zsírlerakódást. A banán kiváló táplálék és egyben nagyszerű energiaforrás, arról nem is beszélve, hogy mennyire finom. Sokoldalúan felhasználható: turmixok alapját adhatja, süteményekbe kerülve íz és állag szempontjából is csodákra képes, de önmagában fogyasztva is ellenállhatatlan eledel. Viszont nem lehet a végtelenségig tárolni, tartani, és utaztatni.
Ha nem egyértelmű, hogy a megvásárolt gyümölcs napokon belül elfogy, akkor a legjobb, ha aszalványban gondolkozol, mert így kizárhatod a megromlás, végtelenül kellemetlen forgatókönyvét. A banán chips könnyedén szállítható, bárhova magaddal viheted, ezzel kiküszöbölve, hogy kevésbé tudatos döntést hozva, valamilyen egészségtelen variáció után nyúlj. A gluténmentes édességet bármikor előveheted, ráadásul attól sem kell tartanod, hogy időközben tönkremegy, hiszen az aszalásnak hála ez esélytelen, arról nem is szólva, hogy vélhetően roppant hamar nyomtalanul eltűnnek majd az édes falatok.