Recept:
Kekszes alap:
- 220 g Gullón élelmi rostban gazdag keksz
- 60 g Szafi Reform kókuszolaj
A kekszet egy aprító segítségével ledaráljuk, hozzakeverjük az olvasztott kókuszolajat, majd egy kapcsos tortaforma alján elegyengetjük.
Krém:
- 500 g túró
- 3 db tojás
- 1,5 db citrom reszelt héja
- 10 g vanília aroma
- 40 g Szafi Free vaníliás zabpuding
- 100 g The Bridge bio növényi tej
- 45 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
A krém hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a kekszes alap tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben 190 fokon (alsó-felső programon) kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
- 250 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 35 g frissen facsart citromlé
- 150 g víz
- 17 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- kb. 4 g Éden Prémium agar-agar
A fagyasztott gyümölcsöket a citromlével, az édesítővelés a víz felével (75 g) feltesszük a tűzhelyre. Ha már szétfőttek a gyümölcsök, akkor hozzákeverjük a maradék hideg vízzel elkevert agar-agart, folyamatos kevergetés mellett még pár percig főzzük. A kész (még folyékony, de már langyosra hűlt) gyümölcsös zselét a torta tetejére öntjük. Legalább 2 órara a hűtőbe tesszük a tortát, ha ez letelt, utána leszedhetjük a tortaforma oldalát és felszeletelhetjük a tortát.